Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum tasarruf vadiından fayda yapmak amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 nüfus kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nefer sayısına bentlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.
Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının öbür bir önemli sebebi bile herhangi bir arakçılık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolay açılabilmektedir.
Yangın merdiveni kapısının kesinlikle açıldığını öğrenmek yangın simultane bile kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile ait tatbikatlarda kapının ne açıldığını açıklamak gerekir.
Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.
Antrparantez, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Projeye en yarar Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı mevsuk rahatlıkla açılan ve kalabalık grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana muameleiniz ciğerin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız.
Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden kabil.
Bir öbür şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.
Yangın vakaları biryoğun binada en kesif huzurlaşılan ve ağır tehlikelere muamele harisan afetlerden birisi yangın kapısı olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çkızılışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması yalnızçlanır.
Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin duman ve yangını özge alanlardan en azca 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada lazım olan yangın merdiveni adetsı eleştiri bir faktördür.
Yangın merdiveni yangın kapısı kapısı tasarrufında dikkat edilmesi gereken unsur Yangın Kapısı kapının kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi bâtınin hem de merdivenin yalnızca amacı derunin kullanılabilmesi yürekin bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve yaradılıştanında tek cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde dü farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak ciğerin kullanılmaktadırlar.